VIDEO Lupte de strada in Grecia, dupa un mars al anarhistilor contra inchisorilor de maxima securitate

0
3

Un mars al anarhistilor greci pentru desfiintarea inchisorilor de maxima securitate s-a incheiat cu infruntari cu fortele de ordine, dupa ce protestatarii au incendiat doua masini si au atacat politia aruncand cu bombe cu petrol artizanale, relateaza Hotnews.

 

Aproximativ 50 de protestatari au aruncat cu pietre si bombe cu petrol in directia politistilor, in districtul central Exarchia. "Au incendiat doua masini si au dat foc unor cosuri de gunoi, atacand politia cu pietre si bombe cu petrol", a declarat un ofiter de politie pentru Reuters.

 


Manifestantii au cerut desfiintarea inchisorilor de maxima securitate, promisiune facuta de Alexis Tsipras, premierul grec, in campania electorala.
 

Saptamana trecuta, protestatari anarhisti au ocupat mai multe cladiri publice si au intrat pentru scurt timp in Parlament, solicitand eliberarea din inchisoare a unui membru al unul grup marxist.

 

Alexis Tsipras, premierul Greciei, efectueaza astazi o vizita la Moscova, unde va avea o intalnire cu presedintele Federatiei ruse, Vladimir Putin. Pe agenda discutiilor celor doi lideri s-ar putea afla sanctiunile UE la adresa Rusiei, criticate in mod deschis de Tspiras, dar si alte chestiuni legate de relatiile economice dintre cele doua tari.

 

Maine, Grecia trebuie sa returneze FMI o transa de 450 de milioane de euro.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!