VIDEO Noul ambasador al SUA in Romania, Hans Klemm, a ajuns la Bucuresti. Vezi mesajul sau

0
5

Noul ambasador al Statelor Unite in Romania, Hans Klemm, a transmis un mesaj video in care prezinta intentiile pe care le are odata cu venirea sa la Bucuresti.

 

Hans Klemm, nominalizat pentru funcția de ambasador al SUA în România la 24 martie, a depus recent jurământul în fața lui John Kerry, secretarul de stat al SUA, într-o ceremonie desfășurată la Departamentul de Stat, în Washington, D.C.

 

El este asteptat, luni seara, la Palatul Cotroceni, acolo unde va fi primit de presedintele Iohannis. Klemm a sosit la Bucuresti in cursul serii de duminica, aterizand pe aeroportul Otopeni cu o cursa Tarom.

 

 

Dupa mai mult de treizeci de ani ca diplomat, sunt profund onorat ca presedintele Obama m-a ales sa reprezint America in Romania”, transmite Hans Klemm intr-un mesaj video publicat de Ambasada SUA la Bucuresti pe pagina oficiala de Facebook.

 

 

 

Obiectivul exprimat de Hans Klemm pentru mandatul de ambasador in Romania vizeaza consolidarea parteneriatului strategic, alaturi de sprijinirea statului de drept si lupta impotriva coruptiei.

 

“Interesul fata de tara dumneavoastra mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Calinescu, distinsul si regretatul scriitor si critic literar roman”, se mai arata in mesajul video.

 

 

Ambasadorul Hans Klemm

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, September 21, 2015

 

 

Hans Klemm a fost audiat în Comisia de politică externă la 22 iulie, el aratand România este un "prieten" și un "partener" al Statelor Unite. 

 

Oficialul american a salutat "angajamentul ferm" al României pentru respectarea statului de drept și eforturile de a combate fenomenul corupției, menționând "campania hotărâtă" dusă în acest sens de autoritățile de la București. El a arătat că țara noastră reprezintă un exemplu, în acest sens, pentru țările vecine.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!