VIDEO Premierul Ponta: Situatia financiara a TVR e catastrofala. Nu marim taxe pentru a acoperi proasta gestiune si frauda din bani publici

0
6

Guvernul nu va mari taxe pentru a acoperi proasta gestiune si frauda din bani publici de la Televiziunea Publica (TVR), a carei situatie financiara a devenit catastrofala in ultimul an, a declarat premierul Victor Ponta.

Intrebat luni daca il mai sustine pe Stelian Tanase la sefia TVR, premierul a subliniat ca preocuparea lui se refera la situatia financiara a institutiei, potrivit Gandul.

Nu trebuie sa il sustin eu (pe Stelian Tanase – n.r.), trebuie sa il sustina Parlamentul. Singura mea preocupare ca prim-ministru se refera la situatia financiara a TVR care, in ultimul an, intr-adevar, a devenit catastrofala si la faptul ca, atat timp cat sunt prim-ministru, nu sunt de acord sa marim taxele pentru a acoperi proasta gestiune si frauda din bani publici”, a spus Ponta.

Premierul a aratat ca “trebuie sa fie un management care sa aiba grija de banul public, banul public insemnand si banii de la buget, insemnand si banii din taxa care exista deja”.

CITESTE SI: Stelian TANASE, directorul TVR, scrisoare pentru IOHANNIS: Este ULTIMUL MOMENT cand se mai poate interveni pentru a SALVA televiziunea publica

Saptamana trecuta, Comisiile de buget-finante din Parlament au respins raportul de activitate al Televiziunii Publice. Daca raportul va fi respins si in plen, conducerea TVR va fi demisa.

Raportul Televiziunii publice pe anul 2014 scoate in evident problemele financiare severe cu care se confrunta institutia: datorii totate de 700 de milioane de lei (din care 440 milioane catre bugetul de stat), venituri totale de 544,2 milioane de lei, cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei si pierderi de 81,5 milioane de lei.

La finalul anului trecut, conducerea TVR transmitea catre autoritatile statului propuneri privind solutii la dificultatile intampinate. Tot atunci, presedintele-director general al SRTv Stelian Tanase vorbea de spre “situatia financiara extrem de critica” in care se afla institutia.

"TVR se află, într-adevăr, într-o situaţie financiară extrem de critică. În această perioadă foarte dificilă, conducerea TVR a fost nevoită să prioritizeze cheltuielile în funcţie de interesul telespectatorilor, conform misiunii publice a Televiziunii Române. În contextul datoriilor imense pe care le are TVR, soluţia actualei conduceri a fost să rezilieze contractele emisiunilor scumpe şi să încerce să reducă cheltuielile de producţie. În acest sezon, Televiziunea Română funcţionează cu grile de programe mult mai ieftine faţă de anii trecuţi", spunea Stelian Tănase, la acel moment.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!