VIDEO TĂRICEANU: Fuziunea PNL-PDL e încununarea eforturilor depuse de Băsescu pentru SUBORDONAREA PNL. Partidului Liberal Reformator are DATORIA de a salva LIBERALISMUL românesc

0
5

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că fuziunea PNL-PDL ar fi o încununare a eforturilor depuse de Traian Băsescu pentru a-şi subordona PNL, menţionând că el a făcut uz de toate mijloacele pentru a păstra identitatea şi unitatea PNL. Tariceanu considera ca PNL ar fi trebuit sa ramana alaturi de PSD, in USL si anunta primul congres al PLR in 1-2 august, conform Mediafax.

 

Fostul preşedinte al PNL, demisionar din calitatea de membru al partidului, a comentat decizia de fuziune PNL-PDL luată în congresul comun de sâmbătă, din care ar rezulta un singur partid care păstrează numele PNL.

 

"Decizia de fuziune cu PDL a Congresului extraordinar al PNL din 26 iulie 2014 reprezintă încununarea cu succes a eforturilor depuse de Traian Băsescu încă din 2005 de a subordona PNL, cu toate consecinţele care decurg de aici. În calităţile mele de preşedinte al PNL, de prim ministru desemnat în numele PNL şi, ulterior, de membru al Biroului Politic Naţional, am făcut uz în aceşti ani de toate mijloacele şi instrumentele democratice pentru prestigiul şi credibilitatea partidului, pentru a-i păstra identitatea şi unitatea. Toate eforturile, toate realizările, tot prestigiul şi credibilitatea câştigate, toată munca depusă de membrii simpli ai partidului după Revoluţie, şi nu în ultimul rând, istoria de 139 de ani a PNL au fost risipite de câşiva lideri aleşi în mod nefericit să conducă destinele partidului", sustine Tăriceanu într-un comunicat remis, duminică, MEDIAFAX .

 

CITITI SIReactia PSD la FUZIUNEA PNL-PDL: Noua alianta urmareste o RESTAURARE a regimului BASESCU. PNL: PSD a pierdut mereu când s-a confruntat cu candidaţii DREPTEI UNITE

 

El pledează pentru faptul că PNL ar fi trebuit să rămână alături de PSD, în cadrul USL, pentru a respecta votul de la parlamentarele din 2012.

 

"În numele cărui comandament şi-a trădat PNL electoratul, s-a dezis de mandatul primit, acceptând fuziunea cu partidul lui Băsescu şi Boc, partid care a adus atâtea necazuri şi sărăcie poporului român ? Ca unul care cunoaşte bine baza PNL, aş fi nedrept să-i acuz de toate acestea pe simplii membri ai partidului, când vinovaţii sunt doar cei de la prezidiu, cei care au rupt USL, cei care au pierdut alegerile europarlamentare şi care, pentru interese personale meschine, pentru a-şi acoperi înfrângerile şi pentru împlinirea planurilor făurite de Băsescu, au ales cu grijă delegaţii la ultimele două congrese", afirmă Tăriceanu.

 


www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;
document.write(”);
if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) {
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/31f6fc12758f6e276842e68ea37bb3e3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));


content channel

 

Preşedintele Senatului contestă "ideologia" partidului rezultat din fuziune, dar şi faptul că atingerea obiectivului noului PNL pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale putea fi atins mai uşor în USL, unde protocolul prevedea susşinerea unui liberal la prezidenţiale.

 

În final, el anunţă organizarea primului congres al Partidului Liberal Reformator pe 1-2 august.

 

"Ne punem mari sperante că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii româneşti, bazat pe programe, convingeri politice şi mai ales încredere şi unitate. Noi, cei care punem bazele acestui nou partid, am înţeles cu o «clipă» mai devreme decât alţi colegi din vechiul PNL, că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie", susţine Tăriceanu despre PLR.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!