VIDEO Vasile BLAGA: Partidul rezultat din fuziunea PDL-PNL se va numi PNL. Un partid va da candidatul la PREZIDENTIALE, celalalt PREMIERUL

0
8

​Liderul PDL Vasile Blaga a anuntat joi ca partidul rezultat din fuziunea PDL cu PNL se va numi PNL. El a precizat ca unul dintre partide va da candidatul la alegerile prezidentiale, iar celalalt partenerul pentru functia de prim-ministru. Noul partid va fi inregistrat insa la inceputul lui 2015, a precizat Blaga. Sediul va fi in Aleea Modrogan 1 (sediul PDL), relateaza Hotnews.

 

S-au terminat negocierile pentru unificarea dreptei”, a declarat si Klaus Iohannis. "Noi ne dorim sa castigam prezidentialele cu candidatul pe care il vom desemna la inceputul lunii august, dar ne dorim sa castigam si alegerile parlamentare din 2016”, a spus liderul liberal. 
 

Alianta electorala se va inregistra la 8 septembrie, candidatul la presedintie trebuie inregistrat la 15 septembrie, a precizat Blaga. Acesta din urma va fi anuntat pe 4-5 august, cand se va stabili si echipa de campanie.  Congresul comun PDL-PNL urmeaza sa aiba loc pe 26 iulie. 
 

"Pe noi ne-a interesat mai putin numele," a mai spus Blaga. 

 

CITITI SI: Vasile BLAGA: Nu vom colabora cu BASESCU, nici cu UDREA sau PMP. PDL si PNL vor propune o ALIANTA ELECTORALA pentru alegerile PREZIDENTIALE


Potrivit statutului PDL-PNL, publicat de HotNews, cele doua partide urmeaza sa fuziuneze intr-o procedura in trei etape, programata sa se finalizeze in anul 2017.
 


www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;
document.write(”);
if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) {
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/4df3c9a68acef0e0a643552c59cd4c0b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));


content channel

 

PNL si PDL urmeaza sa intre in alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 ca alianta, nemaiavand timp sa se inregistreze ca partid.
 

De la 1 ianuarie 2015, fuziunea ar urma sa inceapa, cu o conducere bicefala – cu doi presedinti si cu structuri rezultate din comsarea forurilor PNL si PDL. "Modalitatea de functionare si modul de reprezentare la nivelul structurilor judetene si locale pentru  perioada 1 ianuarie 2015-1 ianuarie 2017 se va stabili prin hotarare a Conventiei Nationale in prima sedinta de dupa  alegerile prezidentiale din 2014", prevede proiectul.
 

Abia din anul 2017, in urma unei Conventii Nationale (congres) comune ar urma sa se aleaga noua conducere a viitorului partid, in ciclul electoral urmator.
 

Proiectul de statut, trimis in teritoriu la organizatiile PNL si PDL, ca propunere, avea trecut ca nume al viitoarei formatiuni politice PNL/PDL.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!