VIDEO Victor Ponta, dupa consultarile de la Cotroceni: Avem TREI PUTERI in stat, nu una singura. PSD sustine alegerea primarilor din primul tur

0
4

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, in urma consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis care au avut loc la Cotroceni, ca PSD sustine in continuare alegerea primarilor din primul tur. Ponta considera ca votul in diaspora nu ar trebui organizat de Guvern ci de Autoritatea Electorala Permanenta. Alegatorii din diaspora ar trebui sa se inscriere pe liste cu sase luni inainte de procesul electoral, considera premierul, conform Hotnews.

 

UPDATE: Victor Ponta a mai spus, in sedinta Biroului Politic al PSD, ca a discutat cu Iohannis despre necesitatea ca puterile in stat sa fie foarte bine delimitate. "Am avut ocazia sa discutam mai putin formal despre faptul ca avem trei puteri in stat, nu una singura. Cele trei puteri sa se respecte, sa se echilibreze reciproc. Sa avem tot respectul si toata independenta pentru justitie, pentru Parlament…", a spus premierul, conform ziare.com

 


Aseara, premierul Ponta a declarat ca senatorii nu sunt angajatii unui procuror DNA, iar cererile DNA privind votul senatorilor in legatura cu solicitarile sale "incalca grav regulile de procedura si respectul intre institutii".

 

CITITI SI: Ponta, despre procedura prin care DNA a cerut inscrisuri din Parlament: Senatorii nu sunt angajatii unui procuror

 

Victor Ponta a mai precizat, in urma intalnirii cu Iohannis, ca PSD doreste ca presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi indirect, exprimandu-se speranta ca legea privind alegerile locale va putea fi trimisa spre promulgare pana in 15 mai, cu alegerea primarilor din primul tur. 
 

CITITI SI: Klaus Iohannis, noi CONSULTARI cu partidele, la palatul Cotroceni. Principalele teme: legislatia electorala si procedurile parlamentare de urmarire penala, retinere si arestare

 

PSD se pronunta de asemenea in favoarea sistemului proportional pe liste de partid pentru alegerile parlamentare, cu o "reducere semnificativa a numarului de parlamentari conform normei propuse de presedintele" Comisiei parlamentare de cod electoral, liberalul Mihai Voicu.


Premierul a mai spus ca a cerut sprijinul presedintelui Iohannis in privinta revizuirii Constitutiei, proiect sustinut de PSD. "Este important sa stim daca o mai putem face sau este un proiect pe care PNL nu il mai considera de actualitate", a spus acesta. 

 

Legat de imunitatea parlamentarilor, Victor Ponta s-a limitat la afirmatia ca regulamentul privind statutul senatorilor si deputatilor a fost modificat si va intra in vigoare.
 

Presedintele Klaus Iohannis a chemat partidele politice din Romania la noi consultari, astazi, la Palatul Cotroceni. Principalele teme ale acestor discutii sunt: legislatia electorala si problema dreptului de vot al romanilor din diaspora si procedurile parlamentare legate de incuviintarea cererilor Justitiei de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!