VIDEO Victor PONTA: Nu e nimic ILEGAL cu terenurile lui VOICULESCU. ADS nu a CONCESIONAT nimic

0
9

Premierul Victor Ponta, lider al PSD, a declarat că a cerut o informare din partea Ministerului Agriculturii şi a Agenţiei Domeniilor Statului privind terenurile implicate în cazul Voiculescu şi că din datele primite rezultă că nu există o problemă de legalitate. Întrebat în acelaşi timp dacă Dan Voiculescu este partenerul său politic, Ponta a afirmat că Daniel Constantin este preşedintele Partidului Conservator, dar că Dan Voiculescu, alături de Crin Antonescu, a fost implicat direct în formarea USL, relatează Romania Libera.

 

"Am cerut foarte clar o informare legată de legalitate. Nu există nicio problemă de legalitate. Dacă există vreo problemă de legalitate, vă arăt unde este sediul DNA, se depune plângere şi se fac cercetări (…) Contractele se încheie pe baza legii. Vă daţi seama, o instituţie care era în coordonarea Ministerului Agriculturii, cu un personal administrativ, eu nu pot să verific dacă funcţionarul respectiv a fost moral sau imoral, eu pot să verific dacă a fost legal.

 

CITITI SIDaniel Constantin: In mandatul meu nu s-a concesionat niciun metru de teren de la ADS, cat a fost in subordinea ministerului

 

Pe baza datelor puse la dispoziţie, a fost legal. Dacă e ceva dincolo de asta, sunt convins că justiţia, Parchet, cine va fi, va verifica şi ne va spune. Eu am întrebat din punct de vedere legal şi înţeleg că nu s-a cerut arendarea, s-a cerut concesionarea. Nu s-a concesionat niciun teren de la ADS şi nu se va concesiona, deoarece, în baza legii privind restituirea proprietăţilor, cea asupra căreia mi-am şi angajat răspunderea în faţa Parlamentului, toate terenurile disponibile trebuie să fie păstrate pentru a despăgubi foştii proprietari. Ceea ce au întocmit specialiştii de la ADS şi de la Ministerul Agriculturii – nu este o problemă de legalitate. Dacă se cunoaşte mai mult, repet, există instituţiile statului care trebuie să verifice şi dacă este ceva ilegal, evident, să ia măsuri", a spus Ponta la postul B1 TV, întrebat dacă i se pare vreo problemă că aceste terenuri au ajuns să fie arendate de Dan Voiculescu.

 


www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;
document.write(”);
if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) {
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/6a472d69827bea6a028d94599ecffde7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));


content channel

 

Întrebat şi dacă i se pare Voiculescu în continuare "un partener politic frecventabil", Ponta a răspuns că acesta nu mai este partener politic, deoarece implicarea politică a acestuia s-a terminat în 2012 şi nu a mai venit la şedinţe politice şi nici la şedinţe ale Partidului Conservator.

 

Liderul PSD a mai susţinut că Partidul Conservator face parte din coaliţia de guvernare datorită "forţei politice" şi că nu îl identifică pe Voiculescu în spatele partidului.

 

CITITI SIDan VOICULESCU ARENDEAZA terenuri în GIURGIU, desi ele sunt subiectul unor PROCESE cu Agenția Domeniilor Statului (ADS)

 

Întrebat dacă Voiculescu mai poate fi legitim în spaţiul public având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti conform căreia acesta a colaborat cu Securitatea şi a făcut poliţie politică cub numele de cod Felix, Ponta a răspuns :"Eu ştiu, şi dacă am ceva să-i reproşez domnului Voiculescu, aşa colaborator sau cea fost dânsul, este că în 2004, împreună cu Traian Băsescu, în biroul de la Cotroceni, au scos PSD de la guvernare. Asta aş putea să-i reproşez, dar nu-i reproşez. Ştiţi cum, atunci Traian Băsescu îl aprecia pe domnul Voiculescu".

 

Ponta a apreciat că "această exacerbare" a cazului Voiculescu, şi de către oamenii politici, şi de către "media arondată domnului Băsescu", este o încercare de a estompa cazul Mircea Băsescu.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!