Viktor IANUKOVICI contestă SANCTIUNILE care i-au fost impuse de către UE la Curtea Europeana de Justitie

0
7

Fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici a decis să conteste în justiţia europeană sancţiunile care i-au fost impuse de către Uniunea Europeană (UE). Numele său este înscris pe lista cazurilor Tribunalului UE, publicată pe site-ul Curţii. Cei doi fii ai lui Ianukovici, vizaţi de aceleaşi sancţiuni, au depus şi ei un recurs. La fel au procedat şi alţi aproximativ zece ucraineni înscrişi pe aceeaşi listă, între care şi fostul premier Mikola Azarov şi fiul său, relateaza Mediafax.

 

UE a blocat pe 6 martie averile a 18 foşti oficiali ucraineni din cadrul fostului regim Ianukovici, cu fostul preşedinte, care a fost destituit, în frunte. Potrivit Consiliului European, care reprezintă statele membre UE, aceşti oficiali au fost "identificaţi" ca fiind implicaţi în "deturnări de fonduri publice".

 

CITITI SI: Viktor IANUKOVICI intentioneaza sa se REFUGIEZE in BELARUS ca sa nu devina un PION in lupta politica dintre Moscova si Kiev

 

Potrivit procurorului general al Ucrainei Oleh Mahiniţîi, Kievul a identificat aproximativ trei miliarde de dolari ca averi, sumă deturnată în timpul regimului Ianukovici.

 

Viktor Ianukovici a părăsit ţara după uciderea câtorva zeci de manifestanţi la Kiev, pe 20 februarie, în confruntări cu poliţia. El a fost destituit de către Parlament pe 22 februarie.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!