Vladimir Putin: Guvernul ucrainean poarta vina conflictului de joi

0
5

Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat astăzi autoritățile guvernamentale din Ucraina că au lansat o operațiune militară majoră împotriva rebelilor rusofoni. Putin îi consideră pe ucrainieni vinovați de morții în conflictele din ultimele zile în estul Ucrainei, arată Hotnews.

 

Într-o reuniune a Consiliului rus de securitate, Putin a declarat că: "Autoritățile din Kiev au dat ordinul oficial de lansare a unei operațiuni militare de anvergură practic pe toata linia de contact" între forțele ucrainene și rebelii pro-ruși".


"Și toate acestea sunt însoțite de slogane de propagandă despre aspirațiile la pace", a mai adăugat președintele Rusiei.

 

CITIȚI ȘI: Angel Merkel doreste o colaborare economica intre Rusia si UE

 

În cadrul reuniunii miniștrilor de externe de miercuri de la Berlin, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, și Pavel Klimkin, cel al Ucrainei, s-ar fi înțeles asupra retragerii armelor grele din zona de criza, de ambele părți ale liniei de demarcație deja convenite.

 

Cu toate acestea, ieri au fost înregistrați din nou morți, in luptele de la Donețk. Potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP pornind de la cifrele oficiale, cel puţin 34 de persoane, civili şi militari, au fost ucise numai în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei.

 

CITIȚI ȘI: Presedintele Ucrainei acuza prezenta a peste 9.000 de militari rusi pe teritoriul tarii sale

 

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu cel puţin 4.800 de morţi. Potrivit estimărilor serviciilor de informaţii ucrainene, peste 8.500 de militari ruşi erau, pe 15 ianuarie, în estul Ucrainei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!