Vladimir PUTIN : UCRAINA este singura RESPONSABILA pentru avionul prăbuşit

0
5

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că "poartă întreaga responsabilitate a teribilei tragedii" care a implicat un avion de linie al companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, relateaza Mediafax.

 

Nu există îndoială că statul pe teritoriul căruia s-a petrecut acest lucru poartă responsabilitatea acestei teribile tragedii", a declarat preşedintele rus, citat de agenţia RIA Novosti.

 

"Această tragedie nu ar fi avut loc dacă domnea pacea în această ţară, dacă operaţiunile militare nu ar fi fost reluate în sud-estul Ucrainei", a continuat Putin.

 

CITITI SIPetro POROSENKO: Consecintele RAZBOIULUI din Ucraina sunt suportate acum de intreaga lume. SEPARATISTII au ucis dintr-o lovitura aproape 300 de oameni

 

Preşedintele rus, care a făcut această declaraţie joi seara la Moscova, a afirmat că le-a cerut oficialilor militari ruşi "să acorde tot sprijinul necesar pentru a se face lumină în privinţa acestui act criminal".

 

Prăbuşirea avionului malaysian cu 298 de persoane la bord, într-o zonă de conflict armat în Ucraina, arată necesitatea unei soluţionări urgente a crizei din această ţară, a adaugat Vladimir Putin, catalogând incidentul drept o "tragedie", relatează Mediafax.

 

Preşedintele rus "a subliniat asupra faptului că această tragedie a arătat din nou necesitatea unei soluţionări urgente şi paşnice a crizei acute din Ucraina", într-o conversaţie la telefon cu premierul olandez Mark Rutte, potrivit unui comunicat emis de Kremlin.

 

CITITI SI: Obama si Putin au discutat telefonic despre tragedia aviatica din estul Ucrainei

 

El a adăugat că este necesară o anchetă "scrupuloasă şi obiectivă" asupra circumstanţelor catasrofei. Putin a prezentat condoleanţe premierului olandez.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!