Vrancea: Cutremur cu magnitudinea de 5,3 – resimţit şi în Bucureşti

0
20

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.

 

 

UPDATE: Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineață în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, anunță pe Twitter Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, conform Agerpres..           

 

UPDATE: Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la o adâncime de 91.6km, conform Mediafax

 

Primelor estimări ale INFP arătau că magnitudinea era de 5,6, la o adâncime de 112 kilometri. Estimarea iniţială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6.

 

Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în alte zone din ţară, precum Suceava, Craiova, dar şi în Republica Moldova.

 

Potrivit INFP, epicentrul a fost în zona seismică Vrancea.

 

La aproximativ jumătate de oră, s-a produs o replică de intensitate mai mică. La ora  02:48, un nou cutremur in judetul Vrancea a fost anunţat de INFP cu magnitudinea de 2.7, la o adâncime de 76km.

 

Stirea iniţială/ Cutremur puternic în România, în această noapte. Seismul cu magnitudinea de 5,6 grade s-a resimţit şi la Bucureşti, transmite Mediafax.

 

Potrivit primelor estimări INFP, magnitudinea a fost de 5,6, la o adâncime de 112 kilometri.

 

Estimarea iniţială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6. Seismul a fost resimţit în Bucureşti şi în alte zone din ţară, precum Suceava, Craiova, dar şi în Republica Moldova.

 

Potrivit INFP, epicentrul a fost în zona seismică Vrancea.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!