Xi Jinping, președintele Chinei, efectueaza prima sa vizita de stat in SUA

0
6

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ajuns ieri la Washington, in cadrul primei sale vizite oficiale in SUA. Xi Jinping se va intalni cu presedintele Obama, discutiile dintre cei doi urmand sa includa mai multe chestiuni sensibile.

 

Printre subiectele care urmeaza sa fie discutate se numara presupusul spionaj cibernetic chinez, politicile economice ale Chinei și disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud.

 

Vicepreședintele american Joe Biden i-a salutat pe Xi și soția acestuia la aterizarea avionului lor la baza forțelor aeriene Andrews, în a doua etapă a unei vizite de o săptămână, începută de președintele chinez la Seattle. În timp ce s-a aflat la Seattle, liderul chinez a încercat să asigure companiile americane că el lucrează pentru a crea un climat investițional chinez mai favorabil, relateaza Agerpres.

 

CITITI SI: Xi Jinping, președintele Chinei, inaintea vizitei sale in SUA: China nu este implicată în furtul de secrete comerciale

 

Xi a ajuns la Washington la scurt timp după ce papa Francisc a plecat din capitala federală, după o vizită ce a atras mulțimi entuziaste oriunde s-a aflat. Liderul celei de-a doua celei mai mari economii a lumii se poate aștepta doar la o fracțiune din atenția acordată de programele de știri în Statele Unite papei, notează Reuters.

 

Obama l-a primit pe Xi în cursul zilei de joi pentru un dineu de lucru privat când, potrivit consilierilor de la Casa Albă, va începe discutarea principalelor puncte de dezacord între cele două țări.

 

Xi va fi primit cu toate onorurile vineri, inclusiv 21 de salve de tun, un summit oficial, o conferință de presă comună și un dineu oficial, adaugă Reuters.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!